Evenimente

„Centrul Avocatilor Mediatori organizeaza in perioada 15-29 Octombrie 2012 Cursul de Formare Mediatori

Partener: www.medierea.ro – Furnizor de formare mediatori, autorizat de Consiliul de Mediere.
Cursul va fi sustinut la sediul Universitatii „Titu Maiorescu”, zilnic intre orele 14,00-20,00 Luni-Vineri, respectiv 10,00-15,00 Sambata-Duminica.
Persoana de contact: Aurora Trifan, telefon: 0722313497”.

Reglementarea medierii – o provocare pentru toţi, COMUNICAT Bucureşti, 16.03. 2012

Medierea obligatorie în anumite litigii se conturează tot mai clar ca singura soluţie imediată, la îndemnă şi viabilă pentru sistemul juridic. În acelaşi timp, s-au înmulţit simţitor litigiile client – instituţie financiară, dar şi cele de malpraxis.
Iată o parte dintre motivele pentru care deputatul PNL Alina Gorghiu, în colaborare cu Asociaţia „O şansă pentru viitor”, Asociaţia Centrul Avocaţilor Mediatori şi Asociaţia Europeană a Mediatorilor, organizează duminică, 18 martie, la Palatul Parlamentului, etaj II, Corp C, începând cu ora 10.00, dezbaterea publică "Reglementarea medierii – o provocare pentru toţi”.
Spre deosebire de primele evenimente din aceeaşi categorie, care au abordat componenta socială, susţinută de speţe pe litigii comerciale, precum și ideea implicării mediului de afaceri în calitatea sa de potenţial beneficiar al acestei proceduri, dezbaterea de la finalul acestei săptămâni va introduce teme inedite pentru mediatori, precum  sistemul bancar sau cauzele de malpraxis.
          Întâlnirea va fi structurată pe patru panel-uri, respectiv Medierea ca procedură obligatorie, Medierea în afaceri, Medierea în sistemul bancar şi Medierea privind cauzele de malpraxis. Fiecare panel va fi moderat de lectori specializaţi pe aceste domenii.
          Despre oportunitatea introducerii medierii obligatorii vor avea intervenţii dl dr. Bogdan Stănescu, mediator, dl Ion Dedu, vicepreşedintele Consiliului de Mediere şi dl Mihai Ghervase, mediator şi formator în cadrul Societăţii de formare şi Consiliere profesională Humantoolkit.
          În ceea ce priveşte panel-ul „Medierea în sistemul bancar”, prezentările vor fi susţinute de d-na Mirela Iovu, vicepreşedinte CEC Bank, dl Alexandru Nicolae Păunescu, director adjunct la Direcţia Juridică a Băncii Naţionale a României, , dl Constantin Rotaru, preşedinte al Asociaţiei Mediatorilor din Domeniul Financiar – Bancar, d-na Simona Vâlceanu, mediator şi dna Ramona Bratu, mediator.
          Printre lectorii reprezentativi pentru domeniul medierii în mediul de afaceri se numără dl Daniel Chiţoiu, preşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali, dl Dan Zătreanu, deputat şi mediator, dna Elena Bustea, preşedinte al Centrului Avocaţilor Mediatori, dl Adrian Macarie, mediator şi dl Constantin Voicu, reprezentat al mediului de afaceri.
          Panel-ul „Medierea în cauzele de malpraxis” va fi acoperit de dl Dr. Av. Sorin Păun, reprezentant al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, dna Alina Manciu, avocat şi mediator, dl Tudor  Maftei Golopenţia, mediator şi dl Conf. Univ. Dr. Ion Maftei Golopenţia;
          Invitatul  de onoare al acestui eveniment va fi dl Mihai Gondoş, adjunct al Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor şi persoanelor cu handicap.
          Evenimentul este adresat tuturor mediatorilor, magistraţilor, oamenilor de afaceri, funcţionarilor publici și bancari, cadrelor medicale, companiilor de asigurări pentru malpraxis, studenţilor, precum şi tuturor celorlalte persoane interesate şi dornice să ia parte la acest eveniment.

Deputat Alina Gorghiu, preşedinte al Comisiei juridice a PNL
Telefon : 0722.587.667
Adresă e-mail :  deputat@alinagorghiu.ro
Adresă blog :  www.alinagorghiu.ro

Evenimentul „Medierea, alternativa modernă la justiţia clasică” a avut loc sâmbătă, 16.10.2010, la Palatul Parlamentului, fiind organizat de către Asociaţia „O Şansă pentru Viitor” şi Asociaţia „Centru Avocaţilor Mediatori”, în colaborare cu Deputatul Alina Gorghiu.

Scopul acestui eveniment a fost promovarea procedurii medierii, ca o alternativă la justiţia clasică. Medierea reprezintă cea mai eficientă metodă alternativă la justiţia clasică şi este o practică foarte des întâlnită în statele occidentale.

În cadrul evenimentului, doamna Maria Ţoghină ne-a prezentat, pe scurt, rolul medierii în societate. Următorul lector a fost domnul Mihai Ghervase, director Human Toolkit, care ne-a vorbit despre procedura medierii în general.

Evenimentul a fost un succes, datorită faptului că au fost alese două speţe dintre cele mai întâlnite probleme, anume o speţă pe litigiile de muncă şi una pe problemele Asociaţiilor de proprietari/ locatari.

Prima speţă care s-a discutat a fost cea pe litigiile de muncă, unde domnul Mihai Ghervase a fost mediator, iar domnii Zeno Şustac şi Ciprian Cioaric au fost părţile acestei speţe. Procedura s-a încheiat cu un acord între părţi, acest lucru datorându-se unor întâlniri comune, dar şi separate cu mediatorul. Întrebările care au urmat prezentării acestei speţe au fost numeroase şi au atins mai multe aspecte, mai ales că participanţii au fost interesaţi de acest subiect, datorită disponibilizărilor şi a efectelor crizei economice din ultima perioadă.

Cea de a doua speţă s-a concentrat pe litigile apărute între Asociaţiile de proprietari/ locatari şi societăţile private furnizoare de servicii publice, cum ar fi APANOVA, GDF SUEZ, etc. Această procedură a fost coordonată de mediatorul Ion Dedu, părţi fiind doamna Constantin Mihaela şi domnul Bogdan Stănescu. Ca şi litigiul precedent, procedura s-a încheiat amiabil, în urma unor întâlniri comune şi separate cu mediatorul.

Accentul acestui eveniment a căzut pe faptul că medierea este o alternativă unde atenţia acordată părţilor este mai mare, acţiunea fiind mai puţin costisitoare, dar şi confidenţială. Aceste caracteristici au fost foarte bine puse în valoare de mediatorii celor două speţe.

Succesul acestei acţiuni a fost atât de mare, încât după sesiunile de întrebări, unde interesul participanţilor a fost foarte ridicat, s-a ajuns la concluzia că procedura medierii este una care prezintă numai avantaje şi aspecte pozitive şi care trebuie promovată astfel încât justiţia să ocupe locul doi în rezolvarea potenţialelor litigii.  

Deputatul şi mediatorul Alina Gorghiu, partener al acestui proiect, s-a angajat, în urma succesului pe care l-a avut acest eveniment, să fie parte şi a altor proiecte cu această tema, cu atât mai mult cu cât cele trei ore rezervate promovării acestei proceduri nu au fost suficiente pentru a răspunde valului de întrebări din partea publicului.

 


Bucuresti, septembrie 2008
Film pentru popularizarea medierii si promovarea meseriei de mediator

Unalbe to show flash video

Unalbe to show flash video

Bucuresti, 21 august 2008  Masa rotunda cu tema: "Reformarea sistemului juridic din Romania, medierea: o alternativa pentru solutionarea conflictelor in justitie"

Centrul Avocatilor Mediatori "Cristian Iordanescu", în parteneriat cu Fundatia Radio Romania, a organizat pe 21 august 2008 dezbaterea cu tema: "Reformarea sistemului judiciar din Romania: medierea, o alternativa pentru solutionarea conflictelor în justitie".
Dezbaterile au urmarit necesitatea adoptarii Codului de Procedura Civila în perspectiva noilor prevederi, astfel încat medierea sa fie numita drept solutie alternativa de solutionare a conflictelor din instante. "Introducerea în Codul de Procedura Civila a medierii va conduce atat la cresterea credibilitatii acestui instrument, cat si la o mai buna cunoastere a acestuia, fapt ce ar putea produce rezultate semnificative în ce priveste presiunea care este în prezent pusa pe instantele din Romania, incapabile sa faca fata valului de procese", a sustinut initiatorul acestei dezbateri, Alina Gorghiu, directorul executiv al Centrului Avocatilor Mediatori "Cristian Iordanescu".
Oportunitatea unei popularizari a institutiei medierii a fost subliniata si de profesorul francez Thierry Garby, fondator si presedinte al Forumului Mondial al Centrelor de Mediere. Oferind exemplul unor state precum Franta, Belgia si Statele Unite ale Americii, acesta a explicat ca instantele se raporteaza asupra solutiilor date, dar nu la problemele de timp sau la cheltuielile de judecata pe care le implica solutionarea unui litigiu prin metoda clasica.
Participantii la masa rotunda au sustinut cu precadere o buna informare si popularizarea medierii, astfel încat avantajele acesteia sa ajunga la cei carora li se adreseaza în mod direct: justitiabilii. În acest sens, reprezentantii Ministerului Justitiei au sustinut ca vor face demersurile necesare pentru publicarea tabloului mediatorilor di Romania pe site‐ul institutiei si al instatelor de judecata, pentru o mai buna informare cu privire la aceasta alternativa de solutionare a conflictelor în justitie.
Discutiile au fost moderate de Alina Gorghiu, director executiv al Centrului Avocatilor Mediatori "Cristian Iordanescu" si de catre Ruxandra Sararu, presedinte al Fundatiei Radio Romania.
Alaturi de invitatul special, profesul francez Thierry Garby, fondator si presedinte al Forumului Mondial al Centrelor de Mediere, printre participanti s‐au numarat: Bogdan Olteanu, presedintele  Camerei Deputatilor, Tudor Chiuariu, consilierul de stat pe probleme juridice, Corina Dragotescu, jurnalist si mediator, Dan Vlaicu, presedintele Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, precum si reprezentanti ai Consiliului de Mediere, ai Baroului Bucuresti si ai societatii civile.


VIDEO:

Unalbe to show flash video


Bucuresti, 9 iulie 2008  

Conferinta de presa ‐ Campanie de popularizare a medierii in Romania
In data de 9 iulie, la Hilton, Alina Gorghiu, in calitate de director executiv al Centrului avocatilor mediatori Cristian Iordanescu, si pitorescul mediator din UE, Thierry Garby, presedinte al Forumului pe mediere, au sustinut o conferinta de presa despre mediere. Aceasta conferinta este semnul de start a unei ample campanii de popularizare a medierii in Romania.


VIDEO:

Unalbe to show flash video

Unalbe to show flash video


 

© 2008, Centrul Avocatilor Mediatori, Toate Drepturile Rezervate         |         Web design by BIT Consulting